Haber

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi çocukların koridorlarını renklendirdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Sadettin Vasfi Baysal Çocuk Kök Hücre Nakli Ünitesi’nde görev yapan hemşireler, tedavi gören çocuklar için koridoru rengarenk boyadı.

OMÜ’den yapılan açıklamaya göre, Tıp Fakültesi Kök Hücre Nakli Ünitesi’nde görev yapan hemşireler, nakil bekleyen çocukların ortamlarını değiştirmek ve morallerini yükseltmek amacıyla hastane koridorlarını farklı figürlerle renklendirdi.

Ünitenin sorumlu hekimi Prof. Dr. Canan Albayrak, merkezin 15 yıl önce açıldığını ve 300’e yakın çocuğa kök hücre nakli yaptıklarını anlattı.

Çocukların tedavi gördüğü ünitede değişiklik yapma kararı aldıklarını belirten Albayrak, şöyle konuştu:

“Çocukların yaşadığı ortamı renklendirmek istedik. Çocukların hoşuna gidecek figürler tasarlamayı hedefledik. Çünkü bu figürler çocuklara mutluluk ve umut veriyor. Ünitemiz oldukça sıcak ve samimi ama izole bir ortam. Çocuklar sosyal hayattan uzak kalıyor. Uzun süre kapalı alanlara maruz kalıyorlar.Bu yüzden ister istemez sıkıcı bir alan haline geliyor.Çocukların güzelleşme sürecine katkı sağlamak istedik.Onlara olumlu mesaj veren fotoğraflar çizildi.Hemşirelerimiz organize etti ve 1-2 gün gibi kısa bir sürede hızlı bir şekilde tamamladık. Ünitemiz oldukça verimli ve oldukça steril bir ortam. Bu nedenle daha hızlı hareket etmemiz gerekiyordu. “Emeği geçen sanatçı arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. İşbirliğiyle güzel bir çalışma ortaya çıktı.”

Birim sorumlusu hemşire Seher Yıldırım ise projenin kendileri için çok değerli olduğuna dikkat çekerek, “Bu uygulama hizmet içi eğitim konusunun belirlenmesiyle başladı. Daha önceki eğitimlerimde hemşirelik teorileriyle tanışmıştım ve bu konuda bilgi sahibi oldum. teorilerin hemşirelik uygulamaları için pahalı olduğuna inanıyordu. Grubumuzun öncülüğünde Watson Teorisi “Peyzaj düzenlemesini esas alarak hizmetimizde bir fotoğraf projesi fikri ortaya çıktı. Hemşirelik bilgilerinin yaratıcı kullanımı, bilim ve sanatın bir arada olması bizi heyecanlandırdı. Böylece fotoğraflama süreci başlamış oldu.” dedi.

Hemşire Elif Kalın, duvarlara yapılan her fırça darbesinin bir anlam taşıdığını belirterek, “Çocukların iyileşme sürecine katkı sağlamayı amaçladık. Çalışmayı çok kısa sürede tamamladık. Projemiz tamamlandıktan sonra daha önce hastanemizde tedavi gören çocuklar transfer bizi ziyarete geldi ve çok heyecanlandılar. 3 yaşında bir çocuğu transfer olması için servisimize getirdik.” “Kabul ettik, fotoğraflardan renkleri, şekilleri öğrenip onlarla oynadı. Çocuklarımızı böyle görmek bizi çok mutlu etti.” Bir açıklama yaptı.

haber-simav.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu